Sluitingsdagen loketten

De loketten van het gemeentehuis en het OCMW zijn gesloten op donderdag 14 en vrijdag 15 mei 2015.

Lees meer

Onderhoudswerken weg in Zelle & Boeyendaal
Van 18 tot en met 22 mei 2015 voert de technische dienst van onze gemeente onderhoudswerken uit aan de weg in Zelle en Boeyendaal en dit van 7.00 tot 16.30 uur.

Lees meer

Regels groot huisvuil

Bij de laatste ophaling van het groot huisvuil stelden we vast dat sommige inwoners onvoldoende op de hoogte zijn van wat er wel en niet bij het groot huisvuil mag.

Lees meer

Studeren in de bib?
De blokperiode komt er weer aan. Misschien heb je nood aan een rustige studeerruimte? Heb je al eens gedacht aan het leeslokaal in de bib?

Lees meer

Pretroulette in 't park

Naar goede traditie vindt van 16 tot 23 mei de Week van de Opvoeding plaats. Op tal van plaatsen worden er dan elk jaar initiatieven genomen om ouders en kinderen bekend te maken met het aanbod aan opvoedingsondersteuning. Zo ook in Herenthout.

Lees meer

Campagne 'Gezond uit eigen grond'
De website www.gezonduiteigengrond.be zet de belangrijkste vuistregels voor gezonde groenten en eieren uit de eigen tuin op een rijtje. Met een online vragenlijst kan je ook advies krijgen over jouw tuingrond. Een vruchtbare bodem zonder vervuiling is essentieel voor een gezonde moestuin.

Lees meer

Neem deel aan 'Met Belgerinkel naar de Winkel'

Van 25 april tot 30 mei 2015 loopt opnieuw de campagne 'Met Belgerinkel naar de Winkel'. Deze campagne wil klanten van de Herenthoutse handelszaken aanmoedigen om vaker met de fiets of te voet boodschappen te doen. Alle Herenthoutenaren die deelnemen maken kans op de prijzenpot van de gemeente. Deze bestaat opnieuw uit een Belgerinkelfiets, fietstassen en aankoopbons van de plaatselijke middenstand.

Lees meer